Tiden er moden for noen flere tips til matretter fra mitt enkle kjøkken. Rettene er prøvd ut og godkjent som smakfulle av undertegnede hvis ikke annet står benevnt.
Ovnsstekt potet a.k.a. Jacket potatoes
Testet et par ganger på Hovden med stor suksess, i tillegg til i Casa de Klausen
Du trenger:
Noen poteter
Smør/olje
Krydder (dette velger du selv etter smak og behag. Jeg fan av: Knorr Grillkrydder, Natvigs Krydderblanding, kvernet sort pepper, koriander, rosmarin, timian, chili (gjerne i kvern), og evt provence. Du trenger ikke bruke alle, men mye krydder gir mye smak.
Fremgangsmåte:
Antallet poteter avhenger litt av hvor mange som skal nyte måltidet. Er jeg alene holder det med 2-3 normalstore poteter.
Vask potetene godt for å fjerne jordrester og evt groer. Behold skallet på. Kutt de i båter eller skiver. Dette er hip som hap igrunn. Fordel bitene i en langpanne med bakepapir i, eller en ildfast form av passe størrelse. Hell litt olje (gjerne oliven) over. De skal ikke dynkes, bare ha litt å kose seg i i ovnen. Strø et assortert utvalg krydder over potetene etter eget forgodtbefinnende.
Sett herligheten midt i stekovnen og la steke på ca 210 grader i omlag en halvtime (til potetene begynner å bli gyldne og se ferdige ut)
Serveringstips:
Kan serveres alene eller sammen med det meste. Kylling, koteletter, bacon, fisk etc
Lar du det stå og avkjøle seg litt er det knallgodt på brødskiva.
Ovnsbakt laksDenne er bare utprøvd å godkjent av meg, igrunn. Men den er en klar favoritt hva fisk angår.
Du trenger:
Lakseskiver (First Price duger fint, og er billig. hvis du ikke vil ha fersk laks da. Det har jeg ikke prøvd)
Smør
Krydder - Pepper, sitronpepper, kvernsalt, skjærgårdskrydder, fiskekrydder, chili etc
Aluminiumsfolie
Fremgangsmåte:
Plassér laksebiten(e) med skinnet opp på en passelig stor bit folie. Strø litt pepper og sitronpepper over skinnet, og snu den rundt og plassér den midt på folien. Strø litt mer pepper og sitronpepper på oppsiden av fisken. Ha gjerne på litt skjærgårdskrydder og fiskekrydder i tillegg. Og litt kvernsalt oppå der igjen. Legg litt smør oppå fisken. Jeg kutter litt meierismør og legger små biter oppå. Mengden tilsvarer vel omtrent litt mer enn en teskje eller sånn totalt per fiskestykke. Pakk folien tett rundt fiskestykket og lag sånne små snurretutter i enden for å huske hvilken side som er opp hvis du skulle komme til å glemme det. I tillegg ser det stilig ut og kraften renner ikke ut i ovnen.
Stekes midt i ovnen i 20min på 210 grader.
La hvile noen minutter før du serverer
Serveringstips:
What ever tastes good with salmon, is good. Ris, pasta, poteter. Take your pick
Da er det bare å si som en kelner noen av forumbrukerne kjenner til sa så mang en gang når mat ble servert: Have enjoy
After I saw the light I started to fear the dark.
Before I didn't know about the shadows, but now i know they are there in the dark even though I can't see them.
So I stick to the light