Jan Mayen 15-16. oktober

Overnattingstur til Vera med nye og ikke fullt så nye folk.

Elin fra Sverige har fått jobb på Metten og John-Kåre har konvertert fra met til C. Ingolf har vært med før. Her har vi kommet omtrent til Gamle-C for dere som er lokalkjente. En ikke akkurat tørr dag kan man godt si.

Oppover Borgdalen som vanlig. Det renget og blåste enormt mye (26,4 m/s ved Porten), så det ble dårlig med bilder. Skulle hatt med UV-huset.

Vel fremme på Vera. Vi var rett og slett blaude, så vi fyrte opp i Vera-Nova også for å få tørket tøyet. Her er det Kåre som har det salig på sitt første besøk.

Tok litt tid å få varmet opp hytta, men det kom seg etterhvert. Tror toppnoteringen var 43 grader celsius på yttervegg (haha). Etterhver tørket også lakenposen min som hadde ligget i en plastpose i sekken.

Kveldsaktivitetene ble ikke av de overdrevent overstadige. Kåre frisket opp våres Mattis-kunnskaper, så da ble det slik... Taperen i dette spillet får lov til å gå rundt med den fineste lua på Jan Mayen.

Selvutløser uten blitz. 14 sekunders utløsertid, ikke rart folk ler av ulvelydene fra kameraet mitt (dere som har Ixus skjønner).

Kun stokking av kort, ingenting annet.

Ah, dere ser vel hva dette er? Et cruise-skip selvsagt. Vi blitzet for harde livet til det, men de var så arrogante at de ikke svarte. Hvis noen ønsker resten av skip-bildene (ca 30 stk) så er det bare å sende meg en mail.

Gentlemen som vi er, så fikk selvfølgelig svenskene godplassen.

Kåre i nok et langt smil. Her viser han et gammelt jungeltriks; Hvordan sovne fort på hyttetur der Kåre snorker? Joda... heng opp puten din over ovnen (bør være minst 39,5 grader i hytta tre meter vekk). Heng så de våte gore-tex-fjellskoene dine rett UNDER puta. La henge til du legger deg. Sovne inn.

Uvisst om det virket, jeg sovnet.

Finn en rett vinkel. (Jeg støttet kameraet mot taket, derfor litt skevt (selvfølgelig)).

Skikkelig hyttetur.

Helt til Kåre begynner å vise Elin alle ringemelodiene på Iridium-telefonen.

Kåre er enig, Elin ikke.

Blått lag vinner.

Feltreparasjon av varmevekklederfratak. Sikkert ikke så lett å se/forstå, men jeg syntes det ble et bra bilde.

Søndag. Jungeltrikset til Kåre virket tydeligvis (enda det kun var han som testet det) for vi våknet ikke før 1100. Flott. Uansett, det var fint vær, så vi tok en kjapp tur til Camp Margareth.

Kameraet mitt gikk tom for strøm og reservebatteriet lå selvfølgelig igjen i sekken på Vera. Fikk varmet det opp såpass at jeg fikk tatt et bilde. Bakveggen har rast litt sammen.

På vei opp fra Vera.

Ble etterhvert godt og kaldt. Vi hadde medvind og -16 grader effektivt. Kombinert med tåke (javelda, lave skyer) ble det hvitt.

og glatt...

Kåre er litt ustø.

Ingolf har full kontroll. Eneste han hadde å tenke på var å få den tomme kløven hjem hel.

Mellom Porten og Kanten. Hvitt, hvitt og hvitt.

Nedover Borgdalen. Her åpnet topplokket mitt seg (på sekken), noe som resulterte i at jeg måtte kjøpe ny tannbørste og tannkrem. Argh.

To kalde hunder.

Lite isbjørn denne turen også. Kun ishyener å se.